Tuning

U kunt bij Auto BVL terecht voor het tunen van uw (droom)auto in een aantal verschillende pakketten.

Bel voor een afspraak met 0172 – 588206. Tevens kunt u ook online een afspraak maken, stuur hiervoor een e-mail naar info@autobvl.nl en we bevestigen de afspraak zo snel mogelijk.

tuning

Waarom een auto chiptunen?

  • Meer vermogen (PK’s en Nm)
  • Minder brandstofverbruik, dus zuiniger rijden
  • Verbetering van motorprestaties
  • Auto BVL kan u bij alle mogelijkheden helpen

Chiptuning

chiptuning

Chiptuning is in de volksmond het optimaliseren van de motorsoftware. Het zorgt voor meer vermogen van de motor (PK’s en Newtonmeters). Bij ons bent u aan het juiste adres om uw auto te chiptunen!

  • Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van uw motormanagementsoftware voor de verbetering van de prestaties van uw auto
  • Alle tuningsoftware wordt door een gespecialiseerd bedrijf gemaakt en door ons getest, daarbij maken wij gebruik van de beste apparatuur en software om kwaliteit te garanderen
  • U hebt garantie op de software
  • Persoonlijke wensen qua verbruik en vermogen worden meegenomen in de tuning
  • Wij hanteren scherpe prijzen (vanaf 199 euro)

NOX Sensor

nox sensor

In een NOX-sensor wordt de NOX door een katalytisch actieve elektrode gescheiden in stikstof en zuurstof. Omdat de FSI motor direct ingespoten is en de verbranding in verhouding heter is dan bij gewone motoren ontstaat er meer NOX in deze FSI motor dan toegestaan is voor de typegoedkeuring voor Europa. Daarom heeft Volkswagen een NOX-katalysator en NOX-sensor moeten plaatsen die deze NOX-gassen opslaan, meten en omvormen tot minder schadelijke gassen. Omdat de NOX-sensor een beperkte levensduur heeft zal deze vroeg of laat kapot gaan. Als het signaal wat de NOX-sensor afgeeft niet meer binnen een bepaalde bandbreedte valt zal het motorregelapparaat een storing opslaan, waardoor de motor in een noodloop terechtkomt, het motorstoringslampje gaat branden en het brandstofverbruik omhoog gaat.

Wij kunnen de software in het motorregelapparaat aanpassen, zodat de NOX-sensor niet meer nodig is. Dat doen wij door de verbranding in de motor te veranderen zodat er geen tot nagenoeg geen NOX meer ontstaat. Daardoor kunnen wij de NOX-sensor volledig uitschakelen en kan er geen storing meer optreden op de NOX-sensor. Uw auto zal na deze aanpassing ook beter en zuiniger gaan rijden in vergelijking met een auto die een kapotte NOX-sensor heeft.

Maak nu een Afspraak

Automobielbedrijf Beintema & Van Leest is dé specialist in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda met ruim 30 jaar ervaring.